Pagina's

Waar is Meteotines?

Sinds begin januari 2021 werkt de link http://members.home.nl/tianwa/noni/journaal/weerindexjournaal.html niet meer. Aan de link is te zien dat het gaat om een simpele HTML pagina bij @Home. Als de eigenaar is overleden en het account is opgeheven dan zien we het nooit meer terug.

@Home was een kabelbedrijf dat in 2007 is opgegaan in Ziggo. Na enig googelen op internet kom ik erachter dat Ziggo wijzigingen heeft doorgevoerd in haar producten. Het aanbieden van webspace is gestopt per 1 april 2020. Klanten zijn geadviseerd backups te maken want na die tijd komt niemand er meer bij. Niet iedereen krijgt dit mee want als begin januari 2021 de servers daadwerkelijk offline gaan zijn er toch een aantal die verast zijn dat hun webpagina’s niet meer zichtbaar zijn.Dat is dus de reden dat Meteotines offline is en ook niet meer op dat internetadres terug kan komen.
Ziggo heeft de stekker uit de server getrokken.

Ik heb mail gestuurd naar meteotines@home.nl maar al wekenlang geen antwoord. Mogelijk krijg ik het retour als ‘undeliverable’. Tijdens het zoeken stuitte ik op weerhuiske.nl. En verrassing, daar staat Meteotines. Maar alle verwijzingen naar Meteotines zijn verdwenen of veranderd in Weerhuiske. De copyrightmelding onderaan de pagina gaat tot 2019 en de site wordt, gezien de staat waarin de pagina verkeerd, niet meer onderhouden. De buienradar werkt niet en de straalstroomverwachting, die ik nog niet eerder zag, is ook nog niet af.

Mogelijk is er in 2019 een poging geweest om de website over te dragen. Onderaan de pagina geen links meer naar de weeramateurs maar allemaal Colani. Die volgens de copyrightmelding al in 1996 is begonnen terwijl Meteotines pas in 1998 startte. Ik heb mail gestuurd naar info@weerhuiske.nl maar ook hier geen antwoord.

Maar Meteotines is niet verloren. In de ‘WayBack Machine’ van archive.org zijn nog veel kopieën van de site terug te vinden. Zelfs nog met de AEX en het laatste nieuws van de telegraaf. Het is dus mogelijk om de site te herstellen op een ander internetadres. Of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. Als je de HTML code van de pagina bekijkt dan is het een ondoordringbare warboel van code die helemaal niet uitnodigt voor onderhoud. Het zou zo maar kunnen dat ze er bij Weerhuiske wel aan zijn begonnen, maar dat ze er toch na verloop van tijd maar de brui aan hebben gegeven.

Kortom, Meteotines bestaat niet meer. En Weerhuiske is helaas nooit van de grond gekomen. Het is dus tijd voor iets nieuws.8 opmerkingen:

ildib zei

Mooi balen.. Edoch is er http://www.meteo-tines.nl/

Anoniem zei

Ja dat is waar. Maar Jasper heeft de naam meteotines gekaapt en dat is niet zo netjes. Hij probeert er nu een slaatje uit te slaan en daar had Tines al voor gewaarschuwd. Zie https://ax6.home.xs4all.nl/meteotines/

Anoniem zei

en nu is meteotinus weer van het net verdwenen?

Anoniem zei

Ja, ik mis m ook!

Anoniem zei

https://ax6.home.xs4all.nl/meteotines/weerindexjournaal.html
lijkt toch weer aardig op de pagina die we allemaal zoeken!

Anoniem zei

Fijn, dat je dit:
https://ax6.home.xs4all.nl/meteotines/weerindexjournaal.html
gevonden hebt

Anoniem zei

Geweldige update. Ruimte optimaal benut. :-) Is het toegestaan om een link op mijn eigen site te plaatsen.

MeteoTiles zei

Tuurlijk mag je een link plaatsen op je site. Vind ik juist top!
Hopelijk blijft het nu weer een tijdje stabiel.

Een reactie posten